Logo

Logo
2n premi Concurs "Deixa la teva petjada"

martes, 13 de diciembre de 2016

HONDURES





Berta Cáceres



Berta Cáceres és una dona indígena Lenca i una de les defensores dels drets humans més conegudes d'hondures, que, des de fa 20 anys, havia defensat el territori i els drets del poble Lenca.

Al 1993 va co-fundar el "Consejo Consejo Cívico de Organizaciones Indígenas Populares" (COPINH), organitzant ferotges campanyes contra els megaprojectes que violaven els drets ambientals i a les terres de les comunitats locals. La Berta es va enfrontar a "madereros ilegales", amos de plantacions, corporacions multinacionals i projectes de preses que tallaven els subministraments d'aliments i agua a les comunitats indígenes.


2 comentarios:

  1. Som l’Óscar Cabrera, l’Alex Gonzalez, el Pol Ruiz i el Joel Serván.

    Hipòtesi:
    El nostre problema mediambiental, té com a base principal l’interès econòmic de les multinacionals que exploten el territori indígena hondureny a partir de la seva mancança de coneixement legislatiu, econòmic, mediambiental, social...
    Explotant boscos per tal de aconseguir grans quantitats de fusta, utilització massiva del sòl amazònic pel conreu i l’intent de construcció de preses que reduirien notablement la qualitat de vida dels indígenes a causa de la impossibilitat del subministrament alimentari i d’aigua.

    Estructura de treball:
    •Com a objectiu principal posar en comú tot el treball que es faci en diferents aules i intentar participar tots ,encara que sigui, una mica en tots els aspectes del treball.
    •Al inici de la classe proposar-nos els objectius per aconseguir durant aquella sessió i aconseguir-los o apropar-nos a ells.
    •Donar prioritat a les activitats que tinguin la data d’entrega més propera.
    •Aprofitar el màxim el temps de classe per permetem-nos treballar amb tranquil•litat, seguretat i comoditat.

    ResponderEliminar
  2. Som l'Óscar Cabrera, l'Alex Gonzalez, el Joel Serván i el Pol Ruiz.
    Com a conclusió final del treball podem dir que estem en contra de la construcció de la presa d'Aguazarca i de l'aprofitament de les multinacionals cap els indígenes. A més hem pogut comprovar que aquest projecte està excent de sostenibilitat medioambiental afectant a problemes de deforestació, canvi climàtic i afectacions en ecosesitemes tant terrestres com aquàtics. A més del impacte social i cultural que supossaria fer fora als indígenes de les seves terres.

    ResponderEliminar