Logo

Logo
2n premi Concurs "Deixa la teva petjada"

martes, 13 de diciembre de 2016

MALÀISIA



Resultado de imagen de BOSQUE INDONESIA ACEITE PALMA







En 15 anys, el 98% dels boscos tropicals d'Indonèsia i Malàisia hauran desaparegut, si no es troba la manera de produir oli de palma sostenible.

La demanda s'oli de palma, a causa de les seves propietats, ha provocat que s'extengui la seva plantació, perjudicant a les comunitats més febles de la zona, i amb conseqüències ambientals greus, com la deforestació, la contaminació de l'aire i de l'aigua, i sequeres.

Empreses de cosmètica i d'alimentació han presionat a les comunitats més pobres de camperols a abandonar les seves terres, amb la finalitat d'extendre les plantacions, i així vendre més quantitat de producte.




2 comentarios:

  1. Nosaltres sabem que l'oli de Palma és un conflicte mundial el qual la majoria de la gent és ignorant a aquest problema. El seu origen es troba en païssos subdesenvolupats com Malàsia i Indonèsia, però el conflicte ve perquè grans empreses alimenticies exploten la plantació d'aquest oli per enriquir-se. Aquesta explotació afecta directament a persones que viuen allà, a la flora i la fauna.

    Aquest treball l'organitzarem: farem una introducció del tema, parlarem dels implicats i afectats del conflicte i per últim desenvoluparem tots els punts del treball.

    ResponderEliminar
  2. El nostre gru: Helena Gomez, Mar Bausa, Miguel Ángel GarcÍa, Mónica Sebastián

    Com a conclusió del nostre treball, hem pogut saber el que és, com i a qui afecta i, quines són les conseqüències que ens toquen directament a nosaltres. Hem descobert l’engany en el que vivim i com les empreses manipulen els seus productes amb la fi d’amagar-nos aquest oli. Ens hem conscienciat del perill que suposa per a la nostra salut i ens ha fet replantejar-nos la nostra alimentació i pensar on arribarà l’espècie humana si continuem en aquest camí alimentari. Estem al tant de tots els danys que és es causen enguany al ecosistema des de la destrucció de boscos autòctons fins a l’extermini possiblement imminent dels ximpanzés. Ens hem sorprès de tot els productes que arriben a portar oli de palma i a través de notícies que hem trobat a Internet hem vist que el tema de l’oli de palma porta anys arrossegant-se i que la situació no millora sinó que any rere any va empitjorant. No obstant, hi ha moltes ONGs que estan treballant la situación. Cal remarcar la sorpresa que ens emportem dels governs i la zero implicació envers aquest tema i la manca d’intents per intentar frenar la situació. Ens sap greu dir-ho però, nosaltres com a consumidors, vivim endinsats en una gran ignorància del que mengem i consumim al dia a dia. Aquest treball en definitiva ens a ensenyat molt.

    ResponderEliminar