Logo

Logo
2n premi Concurs "Deixa la teva petjada"

jueves, 8 de diciembre de 2016






                       



                   L’ÀRTIC ES DESFÀ



El desglaç de l 'Àrtic és una realitat que la tecnologia de les observacions per satèl·lit des de l’any 1981 han pogut captar de forma inapel·lable.

 La NASA mitjançant el seu programa “Satellite Observations of Artic Change” ens presenta un magnifica seqüència de mapes en el que s’observa l’evolució de la concentració de glaç al àrtic, us recomanem fer-hi una ullada. clica: SOAC-MAPS



2 comentarios:

  1. El desglaç de l'àrtic és un dels problemes que actualment es troben més presents. Però que estiguin presents no vol dir que tots ho vegin de manera negativa.
    Moltes organitzacions i partits polítics de característiques conservadores i més contràries a la lluita contra l'impacte mediambiental veuen el desglaç com una porta que obre noves rutes d'accés als diferents llocs de planetes, com per exemple transport de mercaderies en l'àmbit internacional. Però realment no tots són aspectes positius, ja que les conseqüències mediambientals són molt fortes, com per exemple l'augment del nivell del mar que comportarà les desaparicions d'algunes costes o deltes.

    Així que les nostres hipòtesis: Són bàsicament 2.

    1. Perquè es produeix aquest efecte?
    2. Quines conseqüències tindrà?
    -Dins d'aquesta hipòtesi treballem altres com per exemple, l'augment del nivell del mar o si realment compensa per l'obertura de noves rutes de transport internacionals.

    Lluisa, Irene Moreno, Jaume, Glòria.

    ResponderEliminar
  2. Carles Fernández, Alba Fernández, Eva Hernandez, David Lama.

    Al principi d'aquest treball, teníem una idea molt general del que està passant amb l'Àrtic: sabíem que és un problema climàtic que repercuteix en tota la Terra, que és un espai bastant desprotegit i que està obert a múltiples amenaces.

    Conclusions
    La més important per a nosaltres: si no frenem aquest conflicte, possiblement ja no hi hagi marxa enrere. Hi haurà molts canvis que impactaran en diferents parts del planeta, com Espanya, on els nostres hàbitats naturals es veuran molt afectats per l'augment de les temperatures.
    També creiem que s'hauria de donar més importància de la que realment se li dóna en mitjans de comunicació. Sobre això, opinem que encara que totes les persones fóssim informades com es deu, ni una gran part de la població faria res per canviar però, possiblement un petit percentatge d'ella estarien motivades a fer un canvi o en buscar diferents alternatives per no empitjorar la situació .
    En conclusió, no podem seguir deixant que passi el temps sense fer res, cada dia és un menys en la vida de les diferents espècies que hi viuen, i un dia menys per al nostre planeta. Si volem, podem canviar les coses.

    ResponderEliminar