Logo

Logo
2n premi Concurs "Deixa la teva petjada"

sábado, 7 de febrero de 2015



                 PEKIN SOTA LA BOIRA
  

Venim de Pekin, i volem denunciar una situació delicada amb la que ens trobem.

A la nostra cuitat vivim més de 22 milions de persones, així que entendreu que és un problema que afecta a força gent. No entenem ben bé el com, o el per què, però en l’últim any hem  tingut més de 600.000 morts prematures, donades per afectacions cardíaques i respiratòries, i han incrementat considerablement  els pacients amb  càncer de pulmó

Hi ha dies que se’ns prohibeix sortir de casa, els nens no poden sortir al pati, i algunes fàbriques resten tancades o amb produccions reduïdes. Ja no pots comprar enlloc mascaretes perquè estan esgotades, fins i tot a internet.








6 comentarios:

  1. Som el grup que tractem el problema climatologic "Pekin sota la boira" des del punt de vista mediambiental.

    La nostra hipòtesis sobre la qüestió es la següent:

    La gran contaminació que pateix el país , i en concret la ciutat de Pekin pensem que es deguda a la gran industrialització de la Xina. Aquest procés econòmic i social ha provocat la pèrdua de les tradicions orientals rurals provocant la transformació i modernització, en especial de les grans ciutats xineses, seguint el model europeu. Aquest esdeveniment es el que pensem que podria ser el principal causant d'aquest problema climatològic que ha afectant a una quantitat tan elevada d'habitants.

    Després de definir el problema de "Pekin sota la boira" hem elaborat una hipotesis i a partir d'ella centrarem la nostra investigació.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Fernando Bofill, Marc Corral i Sofia Luque.

    La situació problemàtica sobre la qual hem d’indagar es troba localitzada a la capital de la gran Xina, Pequin. Actualment els xinesos pateixen un fort impacte ambiental que està causant centenars de milers de morts prematures i l’augment de casos de càncers pulmonars.

    Per començar a realitzar una hipòtesi hem associat prèviament les malalties respiratòries amb un problema a nivell atmosfèric que, com a estudiants de ciències de la terra que som, és una qüestió que ens preocupa i de la qual ens agradaria conscienciar.

    Hem decidit utilitzar la definició que coneixem de contaminació atmosfèrica com a premissa per assegurar-nos de què coincideix amb el que realment està succeint a Pequin. Així doncs, la contaminació atmosfèrica és la contaminació de l’aire que es produeix per la presència de determinades substàncies en concentracions superiors a les naturals i que són nocives pel medi ambient i els éssers vius que hi habiten.

    Al veure que la definició concorda amb el nostre cas i recordant els continguts que ja havíem estudiat sobre aquest tema, creiem que la contaminació ha produït un problema greu, l’anomenat smog fotoquímic, que és molt difícil d’evitar en una població tan gran i en un país tan evolucionat. Tots els membres del grup estem al corrent de les reaccions químiques i les fonts principals que causen aquest tipus d’impacte. Arran d’això les primeres qüestions que ens sorgeixen tracten d’esbrinar des de quan existeix aquest problema, quines són les fonts emissores, per tal de pensar mesures correctores i preventives que es podrien dur a terme, conèixer si hi ha algun tipus de remei que actualment s’estigui efectuant, què passaria en un futur si no es tractés per resoldre’l i fins quan seria “permissible” la seva continuïtat.

    Estem força motivats i creiem que aquesta cimera és un model ètic i didàctic que ens ofereix l’oportunitat de demostrar els nostres coneixements i el treball en equip.

    ResponderEliminar
  4. Amb aquest projecte hem arribat a la conclusió de que en altres parts del món, s’estan esdevenint successos medi ambientals molt greus, que tot i que sembli que no ens afecten a nosaltres directament, en un futur serà un problema globalitzat.
    Tota aquesta situació ha estat causada pel desig polític i social de fer de la Xina un país industrial i econòmicament desenvolupat per tal de posar-se al mateix nivell d’algunes de les majors potències mundial, tals com els Estats Units o el Japó. Actualment, desenvolupament de la Xina no ha significat tan sols un benefici per a la societat xinesa, ja que, al nostre parer, ha provocat més desgràcies que no pas avantatges. Degut en gran part a la creixent contaminació que provoca i en conseqüència, a les morts que s’esdevenen i a les malalties que se’n deriven.
    Opinem que abans d’haver actuat d’aquesta manera el Govern hauria d’haver indagat en tot el tema mediambiental per tal, d’evitar les repercussions negatives que podrien esdevenir-se durant una intensa industrialització i establir mesures de prevenció. Però com la greu situació mediambiental ja ha estat iniciada, ara l’únic remei que queda és prendre mesures de control per tal de no empitjorar la situació i intentar corregir aquests problemes de emissió contaminant amb la major radicalitat possible.
    La actuació del Govern és, basant-nos en el seu poder econòmic i social, l’organisme que més influència té en tota la qüestió mediambiental per tant, les seves accions tant polítiques com socials, són imprescindibles per a la correcció de la pol•lució en l’aire. Tot i que la conscienciació ecològica de la població també hi jugaria un paper molt important ja que en definitiva, sempre ha estat la societat en general, el motor de canvis per al món, i per això pensem que el seu paper no ha d’estar menyspreat en la lluita contra els efectes negatius de l’activitat humana.
    Per tal de no arribar a aquesta extrema situació, a Espanya hauríem de conscienciar-nos de que encara que la situació s’està patint fora potser en un futur arribi a convertir-se en un problema més globalitzat. Per això, hauria de tenir com a exemple la Xina per a evitar possibles problemes ambientals similars i procurar legislar una sèrie de normes vers el tema per tal de no patir les mateixes conseqüències a les quals la població xinesa s’ha de veure exposada.

    Ying Chen, Eva Martínez, Ivana Zhan

    ResponderEliminar
  5. Un cop acabada la cimera, ja en podem extreure conclusions del que hem après, el que ens ha semblat i que es podria millorar. Primer de tot hem de recordar que ha estat el primer any que es fa la cimera i, per tant, hem estat una mena de “conillets d’índies” perquè s’ ha anat provant amb nosaltres el que havíem de treballar, el que contaria a la nota, els terminis, etc. Tot i així, cal dir que ha estat un treball interessant sobre temes dels quals és important tenir-ne consciència i poder opinar. Al nostre grup com que som tres estudiants de ciències de la terra ja teníem una base prèvia del que havíem de treballar i ens ha facilitat bastant la feina. En conclusió ha estat un bon treball i les cosetes que no ens han agradat tant són fruit de què aquest any ha estat el primer any i no sabíem molt bé com anaven algunes coses, però estem segurs que en els pròxims anys se solucionaran.
    Aquesta cimera ens ha permès ser conscients de què per molt que ens sembli que a la Xina tot és evolució, desenvolupament econòmic, tecnològic, industrial, etc. gairebé milions de persones pateixen els efectes que l’smog fotoquímic que vam oferir com a hipòtesi en un primer moment.

    Hem pogut identificar diverses opcions factibles per poder minimitzar els impactes que suposa aquest problema i, vist el gran potencial que té la Xina i la capacitat d’evolucionar com a gran potència mundial, hauria de ser capaç també de reduir els efectes negatius que predominen a Pequín i que impliquen el benefici d’uns pocs i el perjudici de la majoria de la població.
    Un cop coneixem la veritable perillositat dels efectes de la contaminació atmosfèrica a uns nivells estratosfèrics (com és el cas de la contaminació a la Xina) sobre la terra i sobre nosaltres mateixos, la nostra consciència ecològica ens obliga a fer entendre a la gent que els interessos econòmics no han de primar, sigui el cas que sigui, per sobre de la nostra pròpia salut i la de la terra. Si seguim ignorant els problemes mediambientals no només a la Xina, sinó a tot arreu, l'estat de la terra anirà empitjorant exponencialment fins a arribar a un punt irreversible, que en moltes situacions, ja s’ha arribat. Tenim a les nostres mans l’oportunitat de canvi, aplicant els nostres coneixements i sobretot imposant consciència ecològica a la població.

    Marc Corral, Fernando Bofill i Sofía Luque

    ResponderEliminar
  6. Som la Noèlia, la Elena i la Gemma, tres alumnes de l'escola Natzaret d'Esplugues que estan treballant sobre aquest tema. A partir de el que hem llegit hem extret diferents hipòtesi de perquè han arribat a aquest punt. Creiem que la primera i principal es la avarícia, el voler tenir més poder que els altres països els ha fet industrialitzar-se cada cop més i més. Com a segona hipòtesi tenim la seva ignorància davant del problema. Haurien d'haver actuat abans, al principi de tot, pero en comptes d'això han deixat que tot empitjori.

    ResponderEliminar