Logo

Logo
2n premi Concurs "Deixa la teva petjada"

domingo, 11 de octubre de 2015



El delta de l’Indo · Pakistan: tanqueu els ulls si us estimeu més no mirar!!!








Des de la serralada tibetana fins al mar Aràbic, el riu Indo és la primera font d’aigua dolça del Pakistan. Dels 3.000 km del seu curs i del delta de 700.000 hectàrees depenen milions de persones. El creixement de la població, la sequera i, molt especialment, la construcció de diversos embassaments han provocat un desastre ecològic: ha desaparegut la pesca, les terres s’han salinitzat i han empitjorat dràsticament les condicions de vida de la població.

2 comentarios:

  1. Som la Ivana, la Mónica i l'Alba, de l'escola Natzaret.

    Hipòtesis:

    -A causa de l’augment de la població, les persones originaran més contaminació, que si va a parar al riu, perjudicarà els animals o persones que beguin o es trobin en les aigües d’aquest riu.
    -Com el riu Indo és un riu molt important pels paquistanesos, perquè és la principal font d’aigua dolça, i aquest és molt contaminat, l’ús d’aquestes aigües és molt perjudicial tant en la pesca i els ecosistemes del riu com en la salut de les persones, que estan sotmeses a un perill constant.
    -Aquestes aigües contaminades del riu és possible que s’utilitzin per cultivar, i això afecti els aliments. No tothom és conscient del perill que aquesta situació suposa.
    -Pels paquistanesos hi ha moltes coses sagrades, entre elles podria ser el riu. Aquesta podria ser una de les raons per la que es banyen tant en aquest.
    -No només suposa un risc per la salut i l’ecosistema, sinó que també genera un impacte visual i gasos pudents que poden provocar un malestar en aquest país.
    -Segurament, també afectarà altres àmbits com el transport, dificultant el pas de barques o altres embarcacions. Aquest és necessari perquè abastarà diverses poblacions.

    Estructura del treball:

    Primer cercarem informació per conèixer amb més profunditat el problema.
    Farem un índex sobre els temes més importants, com poden ser la importància del riu en la seva religió, els diversos usos d’aquesta aigua, els dos punts a tractar del treball, que són recursos naturals i sostenibilitat i recursos naturals i conflicte. A més, explicarem les possibles solucions per evitar que hi hagi tanta contaminació.
    Al finalitzar, donarem la nostra opinió sobre aquest tema i posarem a l’abast de tothom la informació trobada.

    ResponderEliminar
  2. Som l'Alba, la Mónica i la Ivana, de l'escola Natzaret.

    Conclusió:

    Aquest treball ens ha suposat conèixer millor un país del qual havíem sentit parlar perles notícies, però no en sabíem gaire. Ens hem adonat de que els temes que hem tractat a ciències de la terra i el medi ambient són molt actuals, ja que el canvi climàtic està afectant molt a diversos països en els quals es veu modificada la seva forma de vida. Amb el pas dels anys, el desglaç provocarà la manca d’aigua dolça utilitzada com a principal recurs de les societats. El riu Indo és molt important, i per això s’hauria de conservar ja de que d’ell depenen totes aquelles persones que l’utilitzen com a símbol sagrat, en l’agricultura, com a font d’energia i entre d’altres en la seva higiene. Hem proposat algunes mesures per solucionar part d’aquests problemes i així minimitzar els impactes que suposarà, com per exemple deixar d’emetre contaminació directa a les aigües del riu o filtrar-la per que sigui potable per a la població. Tot i que no hem tingut gaires hores, les hem aprofitat. Hem sabut organitzar-nos i realitzar una bona feina. No se’ns ha fet gaire pesat el treball encara que ens hagués agradat tenir una mica més de temps per no haver d’acabar-lo fora de l’horari escolar.

    ResponderEliminar